Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η ζωή για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του Σεν Τροπέ. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων ο μέσος όρος του χρόνου που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να διανύσει την απόσταση των 16 χλμ του κόλπου από το Σεν Μαξίμ μέχρι το Σεν Τροπέ είναι 2 ώρες!

Αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και σε όσους προσπαθούν να περάσουν από το διάσημο παραλιακό δρόμο.

«Αισθανόμαστε φυλακισμένοι στην ίδια μας την πόλη», λένε. Και πώς να μην αισθάνονται έτσι όταν δεν έχουν καν εύκολη πρόσβαση στο νοσοκομείο ή στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών.

Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα», τα τελευταία 30 χρόνια ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξήθηκε 10 φορές και ο αριθμός των κατοίκων σχεδόν υπερδιπλασιάστηκε. Οι παράγοντες της περιοχής καλούνται τώρα να βρουν μια λύση. Θα πρέπει είτε να κατασκευαστεί νέος, περιφερειακός δρόμος είτε να υπάρχει σύνδεση δια θαλάσσης.

Άλλος ένας πονοκέφαλος για τους ντόπιους είναι τα ελικόπτερα που πετούν… κατά σμήνη κάθε ημέρα, μεταφέροντας διάσημους και πλούσιους από και προς τα σκάφη τους.

Το Σεν Τροπέ έγινε αγαπημένος προορισμός των celebrities τη δεκαετία του ’50. Πρώτη διδάξασα, η Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία διατηρεί έπαυλη στην περιοχή.