Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι η λάμψη από μία από τις τέσσερις εκρήξεις, φώτισε το νυχτερινό ουράνιο θόλο στο νότιο τμήμα της πόλης.

Οι επιθέσεις από τις συμμαχικές δυνάμεις, που προσπαθούν να εφαρμόσουν στη Λιβύη το ψήφισμα του ΟΗΕ, κλείνουν σήμερα μία εβδομάδα από την έναρξή τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωπός των ανταρτών δήλωσε ότι οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς, στην πόλη Μιζράτα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σταμάτησαν.

Κάτοικοι της πόλης είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων.

Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μιζράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.