Μία ασυνήθιστη έρευνα γίνεται μέσω Διαδικτύου στις ΗΠΑ. Αν έπρεπε να αποφασίσετε να πάρετε σκύλο ή παιδί, ποιο από τα δύο θα διαλέγατε, είναι ο τίτλος της!

Στην περίεργη αυτή δημοσκόπηση, ρωτήθηκαν περίπου 1.250 ιδιοκτήτες ζώων στις ΗΠΑ, ηλικίας 21 έως 30 και σχεδόν το 61% απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να υιοθετήσουν ένα ενήλικο σκύλο παρά ένα κουτάβι. Το 89% από αυτούς που απάντησαν το παραπάνω είπαν ότι ο λόγος είναι πως ένιωθαν ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο ή την υπομονή για να εκπαιδεύσουν ένα κουταβάκι ενώ το 54% απάντησαν ότι θα επέλεγαν σκύλο και όχι παιδί γιατί δεν ήταν σίγουροι αν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός παιδιού. Επίσης, πολλοί είπαν ότι νιώθουν καλυμμένοι από την αγάπη του σκύλου τους. Άλλοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν ότι δεν έχουν τα χρήματα να φροντίζουν ένα παιδί (υιοθετημένο) ενώ άλλοι είπαν ότι θα κάνουν παιδί μετά τα 30.

Εντυπωσιακό όμως είναι ότι και σε δεύτερη διαδικτυακή έρευνα το 36% απαντά ότι θα υιοθετούσε κουτάβι, το 32% ενήλικο σκύλο και μόλις το 17% ότι θα υιοθετούσε παιδί. Μόλις το 8% επιλέγουν γάτα και το 5% γατάκι.

Πηγή: adespoto.gr