Συνολικά 24.620 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 61.830 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 172 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 326, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι συγκρούσεις στη Χαν Γιούνις απειλούν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σφυροκοπούν περιοχές κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του θύλακα που εξακολουθεί να λειτουργεί, αναγκάζοντας ασθενείς και εκτοπισμένους να απομακρυνθούν καθώς φοβούνται ότι από τις συγκρούσεις θα ισοπεδωθεί η πόλη Χαν Γιούνις.

Οι σφοδρότερες μάχες μέχρι στιγμής φέτος μαίνονται στη Χαν Γιούνις, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έφυγαν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στην αρχή του πολέμου, ο οποίος πλέον έχει εισέλθει στον τέταρτο μήνα του. Η μη κυβερνητική οργάνωση Medecins Sans Frontieres (MSF), που διαθέτει γιατρούς στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, επεσήμανε ότι ασθενείς και εκτοπισμένοι που είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκεί φεύγουν πανικόβλητοι.

Στη Ράφα, πιο νότια, 16 πτώματα κείτονταν στο ματωμένο πάτωμα έξω από νεκροτομείο, τα περισσότερα μέσα σε λευκά σάβανα και κάποια σε πλαστικές σακούλες: μερικά μέλη της οικογένειας Ζαμέλι που σκοτώθηκαν σε πλήγμα το οποίο κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας το σπίτι τους. Σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.