Μια 28χρονη μητέρα στην Ιντιάνα των ΗΠΑ θα περάσει αρκετές δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για τον ρόλο της στο βασανισμό και τη δολοφονία του 4χρονου γιου της, ο οποίος λιμοκτονούσε, ξυλοκοπήθηκε και φυλακίστηκε σε ένα σκοτεινό υπόγειο, προτού τελικά χτυπηθεί μέχρι θανάτου από τον πατέρα του, επειδή απέτυχε να εκπαιδευτεί στο γιογιό!

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας LaPorte, Θωμάς Αλεβίζος, διέταξε την Παρασκευή να εκτίσει ποινή 42 ετών σε κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα η Μέρι Γιόντερ για τον ρόλο της στη δολοφονία του μικρού Τζούνα Μόργκαν το 2021, όπως αναφέρεται στα δικαστικά αρχεία που εξέτασε το Law&Crime.

Η Γιόντερ, τον Αύγουστο του 2023, ομολόγησε την ενοχή της για μία κατηγορία παραμέλησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εξαρτώμενου (από την ίδια) ατόμου και μία κατηγορία ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε παιδί. Η τελευταία κατηγορία αφορούσε την κακοποίηση που υπέστη ο μικρότερος αδελφός του Τζούντα.

Ο πατέρας του αγοριού, Άλαν Μόργκαν, δήλωσε ένοχος το 2022 για πολλαπλά κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του φόνου και της σωματικής βλάβης για το θάνατο του Τζούντα. Ο Αλεβίζος στη συνέχεια τον καταδίκασε σε 70 χρόνια φυλάκισης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας απολογίας της με τους εισαγγελείς, η Γιόντερ ομολόγησε ότι κακοποιούσε τον Τζούντα και το άλλο παιδί της. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι δεν παρενέβη ή δεν επικοινώνησε με τις Αρχές σχετικά με τον σύζυγό της, ο οποίος υπέβαλλε τακτικά το παιδί σε βασανιστικές τιμωρίες.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Παρασκευής, η Γιόντερ είπε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της και ότι της έλειπε το «γλυκό της αγόρι». Αυτό προκάλεσε την οργή του δικαστή, ο οποίος φέρεται να απάντησε, αρπάζοντας μια φωτογραφία από τη νεκροψία του Τζούντα και είπε: «Κοιτάξτε τον! Απίστευτο».