Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μια εβδομάδα, τα οποία γράφονται στις σελίδες της ιστορίας και αποτυπώνονται στις φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ. Σημαντικές εξελίξεις σε παγκόσμια και εγχώρια γεγονότα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Έτσι, μέσα από τις φωτογραφίες, διακρίνονται όσα συνέβησαν στον κόσμο, σε ένα σύμπλεγμα ωραίων χρωμάτων και σημαντικών στιγμών. Δυνατές εικόνες με δυνατά μηνύματα παρουσιάζονται παρακάτω, για να μεταφέρουν στο κοινό πιο άμεσα την κατάσταση από εδώ μέχρι την άλλη άκρη της Γης.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών

Την Παρασκευή (17/11) η Ελλάδα γιόρτασε την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Πολυτεχνείου, προκειμένου να τιμήσουν τους αγώνες των φοιτητών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πρόσωπα από την πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και διάφοροι άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο για να αφήσουν ένα λουλούδι προς τιμή των ανθρώπων που χάθηκαν για να πέσει η Χούντα στην Ελλάδα.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Χτυπήματα γεμάτα μίσος δίχως τέλος

Αποτύπωμα σε καταφύγιο στο Ισραήλ, κοντά στη Γάζα

Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή γίνεται όλο και χειρότερα, με το Ισραήλ να έχει ισοπεδώσει την Παλαιστίνη. Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το Κιμπούτς Νιρ Οζ, στο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Το σχήμα ενός χεριού είναι σημαδεμένο με αίμα στον τοίχο ενός καταφυγίου που βρίσκεται στο τμήμα κατοικιών των εργατών της Ταϊλάνδης. Το κιμπούτς δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας μέλη της κοινότητάς του.

Γερμανία: Η 20ωρη απεργία των τρένων

Απεργία τρένων στην Γερμανία

Χωρίς τρένα έμεινε η Γερμανία για 20 ώρες συγκεκριμένα, καθώς οι οδηγοί αποφάσισαν να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς, μπόνους και μείωση ωραρίου. «Σχεδόν τίποτα δεν κινείται», δήλωσε εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και σημείωσε ότι μόνο το 20% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται κανονικά. Ενδεικτικά, αντί για 700 τρένα την ημέρα, σήμερα κυκλοφορούν μόνο 140. Τα γερμανικά ΜΜΕ πάντως μεταδίδουν ότι δεν έχει προκληθεί χάος στους σταθμούς, καθώς «οι επιβάτες είχαν προετοιμαστεί για αυτό και πολλοί επέλεξαν να εργαστούν από το σπίτι».

Ισπανία, Μαδρίτη: Η αμνηστία προκάλεσε αποδοκιμασία

Διαμαρτυρίες στην Ισπανία

Ένας διαδηλωτής κρατά ένα κομποσκοίνι δίπλα σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της αμνηστίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Οι διαδηλώσεις που υποστηρίζονται από το κόμμα Vox βγήκαν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου, γιατί οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας χορήγησαν αμνηστία στους αυτονομιστές της Καταλονίας, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της νέας κυβέρνησης.

Αγγλία, Λονδίνο: Η πόλη μύρισε Χριστούγεννα

Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι στο Λονδίνο

Ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα και κάτι μακριά από τα Χριστούγεννα, το μαγευτικό Λονδίνο έβαλε τα γιορτινά του, όπως κάνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, Kew, στο Λονδίνο, άνθρωποι περπατούν μέσα από το εορταστικό φωτεινό μονοπάτι. Το φετινό εορταστικό φωτεινό μονοπάτι είναι μια γιορτή της φύσης τη νύχτα, ζωντανεύοντας τη φυσική αρχιτεκτονική του Kew.

Βραζιλία: Φλέγεται η χώρα με θερμοκρασία αίσθησης έως και 58,5 βαθμούς Κελσίου

Καύσωνας στη Βραζιλία

Με την κλιματική αλλαγή να έχει πλέον επηρεάσει κάθε γωνιά της Γης, οι θερμοκρασίες στη Βραζιλία έχουν προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα των Βραζιλιάνων. Ήδη το Ρίο ντε Τζανέιρο κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε έως τώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 42,5 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, το εθνικό ιστορικό υψηλό θερμοκρασίας καταρρίφθηκε την Τρίτη (14/11), όταν η αίσθηση της θερμοκρασίας άγγιξε του 58,5 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να δροσιστούν όπως μπορούσαν και, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ένας άντρας έκατσε στο σιντριβάνι του πάρκου Madureira, μήπως και καταφέρει να αντιμετωπίσει το κύμα καύσωμα που πλήττει τη χώρα.

Mato Grosso: Οι πυρκαγιές από το κύμα καύσωνα καίνε τον μεγαλύτερο τροπικό υγρότοπο του κόσμου

Κάιμαν στη Βραζιλία

Κροκόδειλοι κάθονται στις όχθες του σχεδόν αποξηραμένου ποταμού Bento Gomes στους υγροτόπους Pantanal κοντά στο Pocone, στην πολιτεία Mato Grosso της Βραζιλίας. Εν μέσω της μεγάλης ζέστης, οι πυρκαγιές καίνε τον βιότοπο Pantanal, τον μεγαλύτερο τροπικό υγρότοπο του κόσμου.

Ντουμπάι: Το φαντασμαγορικό Dubai Air Show έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις

Airshow στο Ντουμπάι

Το Dubai Airshow είναι μια αεροπορική επίδειξη που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, τα αεροδρόμια του Ντουμπάι, το Dubai World Central και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ. Οι Frecce Tricolori (Τρίχρωμα Βέλη), η ομάδα ακροβατικών επιδείξεων της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, έδωσαν παράσταση κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ημέρας της αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι, παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό σόου.