Πριν καν ακόμα βγεις με ένα άτομο, φαντάζεσαι πως θα μπορούσε να είναι το σεξ μεταξύ σας. Ειδικά αν σου αρέσει πολύ είναι κάτι που σε αγχώνει. Φοβάσαι αν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες, το μέρος, η ώρα, αν θα φοράς τα εσώρουχα που θα νιώθεις ωραία και αν εν τέλει το σεξ θα σας αρέσει.

Ίσως έχεις ακούσει διάφορα για τον εν δυνάμει ερωτικό σου παρτενέρ από γνωστούς οι οποίοι ίσως δεν βρίσκουν κάτι το σεξουαλικό πάνω του και σε κάνουν να πιστεύεις ότι το σεξ θα είναι αποτυχία, εσένα όμως το ένστικτο σου λέει κάτι διαφορετικό. Και η επιστήμη έχει την εξήγηση της.

Ο τρόπος που αισθανόμαστε όταν κάποιο άτομο μας διεγείρει σεξουαλικά είναι η παραγωγή οιστρογόνων, για τις γυναίκες, και ανδρογόνων για τους άνδρες. Αυτή η σεξουαλική ένταση οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλος μας εκτοξεύει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη στο σώμα μας και αυτές οι χημικές ουσίες μας κάνουν να νιώθουμε ένα απίστευτο μείγμα ενθουσιασμού, ασφάλειας και άγχους ταυτόχρονα. Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself