Μία από τις κορυφαίες τάσεις στο χώρο του μακιγιάζ για το 2024 είναι το διακριτικό glam, το οποίο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας χωρίς να τα καλύπτει με στρώσεις προϊόντων.  

«Η μεγαλύτερη γενικότερη τάση στο μακιγιάζ το 2024 θα είναι τα φυσικά ισορροπημένα μακιγιάζ», επιβεβαιώνει στη Vogue India η κορυφαία makeup artist διασημοτήτων Ash K Holm, η οποία μετρά τις Ariana Grande, Shay Mitchell, The Kardashians και J.Lo μεταξύ των πελατισσών της.

«Βλέπουμε περισσότερα (από αυτά τα looks) στο TikTok, με τις διασημότητες να κλίνουν, επίσης, προς πιο ήπιες glam στιγμές», προσθέτει. «Νομίζω ότι η συνολική τάση για το 2024 θα είναι μια καθαρή αισθητική με λαμπερή, υγιή, απαλή επιδερμίδα», συμφωνεί η επαγγελματίας makeup artist διασημοτήτων Diane Buzzetta, η οποία έχει δημιουργήσει looks για τις Hailey Bieber, Camila Morrone, Kendall Jenner και Sofia Richie.

Ποια τα χαρακτηριστικά του διακριτικού glam

Πώς μεταφράζεται αυτό; Σκεφτείτε αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, φτερωτά φρύδια, δροσερή επιδερμίδα, φακίδες και ενυδατωμένα χείλη, λέει η pro celebrity makeup artist, Shelby Smith -ανάμεσα στις πελάτισσές της οι Dua Lipa, Maddie Ziegler, Addison Rae και οι Kardashians. Δοκιμάστε «πινελιές χρώματος στα μάγουλα και μολύβια χειλιών που συνοδεύονται από lip balms ή gloss», προσθέτει.

«Η έμφαση στο δέρμα θα εξακολουθεί να είναι τεράστια», προσθέτει από την πλευρά του ο παγκόσμιος καλλιτέχνης μακιγιάζ διασημοτήτων Harold James, ο οποίος έχει βάψει τα πρόσωπα των Laura Harrier, Rosie Huntington Whiteley, Tina Kunakey και Whitney Peak.

«Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πιο φυσικές εμφανίσεις που αγκαλιάζουν την υφή του δέρματος, τους πόρους, τις ατέλειες, ακόμη και τα σημεία μελάγχρωσης», λέει. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τα soft glam looks που θα συνεχιστούν από το 2023, όπως «το μακιγιάζ εμπνευσμένο από τον latte, τα γυαλιστερά φινιρίσματα και ένα νεύμα στην αισθητική της δεκαετίας του ’90 και το grung», προσθέτει ο Harold.

Πώς να υιοθετήσετε το look στο σπίτι

Για να πετύχετε το συγκεκριμένο look, δοκιμάστε «να κρύψετε σε περιοχές μόνο όπου χρειάζεται», λέει η Shelby. «Αφήνοντας τις φακίδες να είναι ορατές και ακόμη και κάνοντάς τες να ξεχωρίζουν περισσότερο, βαθαίνοντάς τες με ένα στυλό για φακίδες, επιτρέπει στο μακιγιάζ να αισθάνεται σαν μέρος του δέρματος», εξηγεί.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι αν θέλετε να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο look καλύτερα να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση την κρέμα «που αναμειγνύονται με το δέρμα για να διατηρούν το πρόσωπο φρέσκο, ενώ παράλληλα ενισχύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά».