Το ορεινό χωριό της Θάσου που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη

Ανακαλύψτε τον Θεολόγο - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:00
01/02/2020
Το ορεινό χωριό της Θάσου που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη
1
loading

Από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή χωριά της Θάσου, με ιστορία που ξεκινά πολλούς αιώνες πριν, ο Θεολόγος αποτελεί προορισμό που αξίζει κανείς να γνωρίσει από κοντά. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 250 μ. στην πλαγιά ενός βουνού στο νότιο τμήμα του νησιού.

Ο Θεολόγος διατηρεί μέχρι και σήμερα σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Θάσου, ενώ το φυσικού κάλλους τοπίο που το περιβάλλει, τον καθιστά προορισμό που προσελκύει τους ταξιδιώτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε, οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές να ανακαλύψουν από κοντά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή χωριά της Θάσου, με ιστορία που ξεκινά πολλούς αιώνες πριν, ο Θεολόγος αποτελεί προορισμό που αξίζει κανείς να γνωρίσει από κοντά. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 250μ. στην πλαγιά ενός βουνού στο νότιο τμήμα του νησιού. Το τοξωτό γεφύρι, που θυμίζει έντονα τα γεφύρια της Ηπείρου, τα ξωκλήσια γύρω από το χωριό, οι καταρράκτες της «Κεφαλόγουρνας» είναι κάποια από τα αξιοθέατα που προσελκύουν τους επισκέπτες. Από το χωριό κατάγεται και ο Βασίλης Βασιλικός. #theologos #thasos #island #hellas #aegean #greece #instagreece #visitgreece #travelgreece #village

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

Το τοξωτό γεφύρι, που θυμίζει έντονα τα γεφύρια της Ηπείρου, τα ξωκλήσια γύρω από το χωριό, οι καταρράκτες της «Κεφαλόγουρνας» είναι κάποια από τα αξιοθέατα που προσελκύουν τους επισκέπτες.

Ο Θεολόγος πήρε το όνομα του στα Βυζαντινά χρόνια, αν και είχε κατοικηθεί πολύ νωρίτερα. Υπήρξε, μάλιστα και πρωτεύουσα της Θάσου. Από το χωριό κατάγεται και ο Βασίλης Βασιλικός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar 250; λολ

    Ορεινό θεωρείται πάνω από τα 800...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει