Η «χώρα των Πριγκίπων» όπως έχει χαρακτηριστεί το Ρατζαστάν αποτελεί μια από τις 28 ομόσπονδες πολιτείες της Ινδίας και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της.

Γεμάτη μύθους και παραδόσεις η πολύχρωμη καθημερινότητα του αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους λατρεύουν τις έντονες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Τα παλάτια και τα επιβλητικά αρχοντικά εναλλάσσονται με τις απέραντες ερήμους και οάσεις συνθέτοντας το περίτεχνο παζλ της Ινδίας.

Η κουλτούρα των μαχαραγιάδων διακρίνεται ακόμη στα λαμπρά παλάτια και τους ναούς στις πιο σημαντικές πόλεις του Ρατζαστάν, τη Τζαϊπούρ, τη Τζοντπούρ, την Ουνταϊπούρ και τη Τζάισαλμερ.

Η Τζαϊπούρ ή αλλιώς Ροζ Πόλη είναι η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν με εντυπωσιακά φρούρια πάνω σε λόφους, περίλαμπρα παλάτια και παζάρια γεμάτα ευκαιρίες. Το υδάτινο παλάτι της Jal Mahal χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Επισκεφθείτε το φρούριο Αμέρ, μόλις 11 χιλιόμετρα έξω από την Τζαϊπούρ, με τους καταπράσινους λόφους που το περιτριγυρίζουν να καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Μαότα.

Στη Τζοντπούρ εντυπωσιάζουν τα σπίτια που είναι βαμμένα στο «μπλε των Βραχμάνων», μιας ανώτερης θρησκευτικής κάστας που είχαν τη συνήθεια να βάφουν έτσι τις περιουσίες τους. Εκεί βρίσκεται το φρούριο Mehrangarh που χαρακτηρίστηκε ως δημιουργία αγγέλων, νεράιδων και γιγάντων.

Το Ουνταϊπούρ αποτελεί τη Βενετία της Ινδίας και στην καρδιά της παλιάς πόλης φιλοξενούνται ιστορικά κτίρια, ναοί και παλάτια που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Πιτσόλα.

Για ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών η Τζάισαλμερ, η Χρυσή Πόλη της ερήμου φυλάσσεται από τείχη που φτάνουν τα 70 μέτρα σε ύψος. Στο εσωτερικό τους εκτυλίσσεται ένα σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια, με ελέφαντες να φυλάνε το μέγαρο Nathmal Ji Ki Haveli και τους εμπόρους να πουλάνε εξωτικά μυρωδικά στις υπαίθριες αγορές.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας στο Εθνικό Πάρκο της Ερήμου που βρίσκεται στην Μεγάλη Έρημο Thar πραγματοποιούνται τζιπ σαφάρι στους τεράστιους αμμόλοφους. Αξίζει να δείτε από κοντά τα δύο Εθνικά Καταφύγια Τίγρης, το Ranthambore και το Sariska Tiger Reserve.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

rjstntind1

Ρατζαστάν / Ινδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες και 30 λεπτά μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 72 Ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Τζαϊπούρ με πτήση ανταπόκρισης μέσω Καΐρου είναι 11 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 13 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης και Τεχεράνης.

rjstntind2 rjstntind3 rjstntind6 rjstntind9 rjstntind5 rjstntind10 rjstntind8 rjstntind7 rjstntind4