Η παραλία της Αρβανιτιάς αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Ναυπλίου, με τους επισκέπτες της όμορφης και γραφικής πόλης να ανακαλύπτουν έναν υδάτινο θησαυρό, λίγα μόλις βήματα από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κανένας από τους επισκέπτες του Ναυπλίου δεν θα συνδύαζε τη διαμονή του σε αυτό με βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος. Κι όμως το Ναύπλιο έχει τη δική του παραλία όνειρο, η οποία καλείς ντόπιους αλλά και επισκέπτες σε δροσιστικά καλοκαιρινά μακροβούτια.

Αρβανιτιά: Η παραλία που δεν περιμένεις να συναντήσεις στο Ναύπλιο

Μία από τις εμπειρίες, λοιπόν που πρέπει να ζήσει ο επισκέπτης του Ναυπλίου, είναι και ο περίπατος στο λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς, τον πεζόδρομο από την παραλία της πόλης μέχρι τα βράχια της Ακροναυπλίας που οδηγεί τους περιπατητές από την άκρη του λιμανιού στην πλατεία Αρβανιτιάς, δίπλα στην ομώνυμη παραλία.

Ανάμεσα στην Ακροναυπλία και τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου βρίσκεται και η μικρή παραλία της Αρβανιτιάς, μια ακτή έκπληξη σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Ναυπλίου. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά καλούν σε δροσιστικές βουτιές στην υδάτινη αγκαλιά του Αργολικού Κόλπου. Παρόλο που πρόκειται για μια σχετικά μικρή πλαζ, είναι οργανωμένη με beach bar και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και πεύκα για όσους θέλουν να ανακουφιστούν στη φυσική σκιά τους.

Η παραλία είναι «στρωμένη» με βότσαλα, ενώ σε ένα σημείο της συναντάται ακόμη και τσιμέντο. Και παρόλο που η εικόνα της δεν παραπέμπει στις μεγάλες και ονειρικές παραλίες των αγαπημένων ελληνικών νησιών, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια άκρως αναζωογονητική βουτιά στα σχεδόν διάφανα νερά του Αργολικού, και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

Στη δεξιά πλευρά της Αρβανιτιάς βρίσκεται ο δρόμος που την ενώνει με τα μαγαζάκια δίπλα στο λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ στην αριστερή πλευρά του πάρκινγκ της παραλίας ξεκινά ο δρόμος περίπου 2,5 χιλιομέτρων για την Καραθώνα.