Ένα ειδυλλιακό τοπίο που ταξιδεύει στα υπέροχα Ζαγοροχώρια στο νομό Ιωαννίνων συναντάται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, δίνοντας την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στην Ήπειρο. Ο λόγος για ένα υπέροχο μονότοξο πέτρινο γεφύρι μεταξύ του όρους Πάρνηθας και εκείνου του Κιθαιρώνα. Το γεφύρι της Δαφνούλας, όπως είναι η ονομασία του, συναντάται στον Ασωπό ποταμό στη Βοιωτία σε απόσταση 50 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και θυμίζει πολύ έντονα τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου.

Το κοντινότερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Αθήνα χτίστηκε επί τουρκοκρατίας, περίπου στο 1700, ενώ τα ιστορικά στοιχεία γι αυτό είναι λιγοστά. Το περιβάλλον γύρω του χαρακτηρίζεται από τα πλούσια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς μετά το lockdown.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από το βίντεο της ομάδας Up Stories η περιοχή θυμίζει πολύ έντονα κάποιο από τα διάσημα Ζαγοροχώρια, με το τοπίο να συγκλονίζει τόσο με την ιδιαίτερη ομορφιά του όσο και με την εγγύτητά του από την Αθήνα.