Στις ρίζες των Αθαμανικών βουνοκορφών, της γνωστής ορεινής περιοχής των Τζουμέρκων μεταξύ των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων, δύο εντυπωσιακοί δίδυμοι καταρράκτες προσφέρουν στον επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής ένα μοναδικό θέαμα.

Πιο συγκεκριμένα τα ορεινά του νομού Άρτας, κρύβουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Ανάμεσα στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του νομοού και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του, με πιο επιβλητικούς απ’ όλους τους λεγόμενους «Δίδυμους Καταρράκτες».

Σε απόσταση 7 χλμ. από το χωριό Καταρράκτης στο νομό Άρτας, «στεφανώνοντας» τον οικισμό Κρυοπηγή, στα Κεντρικά Τζουμέρκα, οι δύο εντυπωσιακοί καταρράκτες συναντώνται σε υψόμετρο 1.360 μέτρων. Κατεβάζουν ορμητικά τα νερά τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατά την διάρκεια του χειμώνα και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μπορεί και να παγώσουν, και πρόκειται για τους ψηλότερους καταρράκτες της Ελλάδας.

Πάνω τους ακριβώς διακρίνονται οι βορειοδυτικές κορυφές των Τζουμέρκων προσθέτοντας στο ήδη επιβλητικό τοπίο, επιπλέον μαγεία. Η περιοχή αποτελεί προορισμό και για τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαδρομές να έχουν ανοιχτεί στο σημείο ακριβώς που πέφτει το νερό. Τα παιχνίδια και οι χρωματισμοί της φύσης προσθέτουν στο τοπίο τη δική τους γοητεία.