Ποιος είπε ότι πρέπει να αφήσετε πίσω σας το κλεινόν άστυ για να απολαύσετε τη φύση και ένα σπιτικό πικνικ στο… μεγαλείο τους; Όσοι, λοιπόν, δεν έχετε προγραμματίσει κάτι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σας δίνουμε 6 αφορμές να βγείτε από το σπίτι και να πραγματοποιήσετε μια μίνι εκδρομή εντός των «τειχών» της πόλης. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Θάλασσα ή βουνό, η επιλογή είναι δική σας. Όπως και η διάθεση. Επιλέξτε εκείνο τον προορισμό που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και αναζωογονηθείτε ακόμη και μέσα στην πόλη. Άλλωστε, υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη που μπορούν να σας προσφέρουν πανέμορφες εμπειρίες. Γιατί να μην τα εκμεταλλευτείτε;

Σούνιο

ΣΟΥΝΙΟ Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εξόρμηση. Είναι γνωστό κυρίως για το ιερό του Ποσειδώνα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Πέραν του ναού, στο Σούνιο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα φυσικά τοπία, την κοντινή Βουλιαγμένη με τις ποικίλες επιλογές σε κάθε τομέα και φυσικά ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.

Λυκαβηττός

ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ Ποιος απ’ όλους εσάς δεν έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το Λυκαβηττό; Το πιο ψηλό σημείο στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει πανοραμική θέα από ύψος 277 μέτρων που εντυπωσιάζει τους πάντες. Μπορείτε να τον προσεγγίσετε είτε πεζή μέσω μονοπατιού που έχει δημιουργηθεί, είτε με το τελεφερίκ που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι (τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά). Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, καθώς και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στο καφέ-εστιατόριο που λειτουργεί στην είσοδο του τελεφερίκ. Δεν είναι λίγοι, βέβαια, εκείνοι που παίρνουν μαζί τα εφόδιά τους, «πιάνουν» θέση στην πέτρινη πεζούλα πριν το θέατρο και μαζί με τη θέα απολαμβάνουν και σπιτικό… πικνικ! Tip: Η πρόσβαση στο θέατρο του Λυκαβηττού είναι εφικτή από το τέρμα του τελεφερίκ μέσω μονοπατιού που κατέρχεται προς το θέατρο. Έξω από το θέατρο υπάρχει χώρος στάθμευσης σε πλάτωμα. Η ανάβαση μέχρι εκεί με αυτοκίνητο είναι εφικτή από την περιοχή της Νεάπολης (βόρεια πλευρά του λόφου).

Μαρίνα Φλοίσβου

ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κωτσόβολος/ Shutterstock.com
Η Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης για περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Είτε διαθέτετε σκάφος κι είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε τα ελληνικά νησιά, είτε είστε κάτοικος της Αθήνας, αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για ψυχαγωγία και χαλάρωση. Το 2010 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης με αποτέλεσμα η Αθήνα να αποκτήσει μια μαρίνα διεθνών προδιαγραφών σχεδιασμένη για να φροντίζει τις ανάγκες ελλιμενισμού των ιδιοκτητών πολυτελών θαλαμηγών και ποντοπόρων σκαφών. Καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών -εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προτάσεις φαγητού και διασκέδασης- αποτελεί δε ιδανική επιλογή για οικογένειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει να προσφέρει ρομαντικές ή χαλαρωτικές στιγμές σε ζευγάρια και παρέες αντίστοιχα. Tip: Καλό θα είναι να επισκεφτείτε τη Μαρίνα Φλοίσβου τις καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο θα δυσκολευτείτε τόσο στη στάθμευση, όσο και στο να βρείτε να καθίσετε κάπου για καφέ ή φαγητό και γενικά να χαρείτε τη βόλτα σας.