H φήμη πως η Apple θα δημιουργήσει Macs τα οποία στην καρδία τους θα χτυπάει ένας ARM επεξεργαστής αντί για τους τωρινούς της Intel ανακυκλώνεται εδώ και χρόνια με την εταιρεία να φέρετε πως κάνει διάφορα πειράματα πάνω σε αυτό.

Σήμερα το γαλλικό blog MacBidouille αναζωπυρώνει αυτές τις φήμες αναφέροντας πως η Apple έχει ενεργά πρωτότυπα για αρκετά ΑRM Macs καθώς και νέα πληκτρολόγια που ενσωματώνουν το Magic Trackpad της Apple.

Πιο συγκεκριμένα τα πρωτότυπα είναι iMac, Mac mini αλλά και ο φημολογούμενος 12 ιντσών MacBook στα οποία έχουν ενσωματωθεί 64-bit τετραπύρηνους επεξεργαστές από την ARM.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως το τελευταίο 64 bit chip της Apple, A7, έχει πάρει άριστες κριτικές από τη βιομηχανία μιας και είναι ικανό να υποστηρίξει ακόμη και desktop εφαρμογές.

Η αλλαγή από την Intel σε ARM επεξεργαστές θεωρητικά θα σημαίνει πως οι προγραμματιστές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση στο να δημιουργούν εφαρμογές τόσο για OS X όσο και για το iOS. Επίσης μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει μια νέα εικόνα για το App Store της Apple μιας και πολύ εύκολα εφαρμογές του iPhone και του iPad θα μπορούν να τρέξουν και σε ένα Mac σύστημα.

Πηγή: appleworldhellas.com