Όταν παρουσίασε η Sony την A7S II, αυτό που έδωσε στην αγορά ήταν μια απαράμιλλη συσκευή καταγραφής σταθερής και κινούμενης εικόνας.

Canon και Panasonic άρχισαν ωστόσο να τη φτάνουν με τον καιρό, κι έτσι ο ιαπωνικός γίγαντας χρειαζόταν και πάλι κάτι να του δώσει κεφάλι στον ανταγωνισμό.

Και ιδού. Η τρίτης γενιάς A7S δικαιώνει πλήρως και τις προσδοκίες και την καθυστέρηση.

Πρόκειται για μια φωτογραφική που δίνει την έμφαση στην κινούμενη εικόνα. Και αντίθετα μάλιστα από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως η Canon EOS R5 και η Panasonic S1H, δεν προσφέρει επιλογές στα 6Κ ή τα 8K, παρά σταματά στα «ταπεινά» 4Κ.

Κάτι που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται περίεργο, όχι όμως αν δεις τη μεγαλύτερη εικόνα.

Ο νέος και πανίσχυρος επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR, σε συνδυασμό με τον επίσης νέο

αισθητήρα Exmor R (12,1 ΜΡ), κάνουν την κάμερα να αποδίδει βίντεο 4K στα 120 fps (full HD στα 240 fps), μετατρέποντάς τη στον αδιαφιλονίκητη νικητή της κατηγορίας του 4Κ.

Την ίδια ώρα, έχει δυναμικό εύρος 15 στοπ και αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά στις βασικές κατηγορίες (όπως τυπικό ISO εύρους 80-102400), την ίδια ώρα που η αυτόματη εστίαση εντοπίζει με 759 αισθητήρες τις φάσεις στο εστιακό επίπεδο, χαρίζοντας ακρίβεια στην απαράμιλλη ταχύτητα.

Όλα ανέβηκαν επίπεδο εδώ, αποδίδοντας ένα εκπληκτικό σύνολο που απλοποιεί κατά πολύ τις απαιτήσεις ερασιτέχνη και επαγγελματία.

Όσο για την τιμή της, η Sony προτείνει για την Ελλάδα τα 4.299 ευρώ…