Ευχές μέσω κινητών τηλεφώνων, smartphones και tablets ανταλλάξαμε φέτος την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρωταγωνιστές των εορτών στο δίκτυο της COSMOTE, που εξυπηρετεί τους περισσότερους συνδρομητές στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν τα data, με την κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE να αυξάνεται σημαντικά αποδεικνύοντας την ολοένα και σημαντικότερη συνεισφορά της χρήσης του internet στην επικοινωνία.

Αναλυτικότερα, την περίοδο των εορτών

• Οι συνδρομητές της COSMOTE πραγματοποίησαν σχεδόν 500 εκατ. κλήσεις, με τα λεπτά ομιλίας να ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ.

• Το κινητό ευρυζωνικό δίκτυο της COSMOTE, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, διαχειρίστηκε όγκο δεδομένων που ξεπέρασε τα 220 TeraBytes, αυξημένο κατά 30%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, λόγω της συνεχούς επέκτασης των 3G και 4G δικτύων.

Το δίκτυο της COSMOTE προσφέρει υπερδιπλάσιες μέσες ταχύτητες σε σχέση με τον επόμενο ανταγωνιστή σε επίπεδο data και την καλύτερη εμπειρία φωνής, με το HD Voice, που μόνο η COSMOTE προσφέρει στην Ελλάδα. Η COSMOTE, και το 2013, συνέχισε να επενδύει σημαντικά στην επέκταση των δικτύων της. Μέσα στη χρονιά που πέρασε:

• Το δίκτυο 4G της COSMOTE, με τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, τετραπλασιάστηκε καλύπτοντας ήδη όλες τις πόλεις άνω των 60.000 κατοίκων αλλά και πολλές μικρότερες σε όλη την χώρα καθώς και όλους τους δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα .

• Η χωρητικότητα mobile broadband του δικτύου 3G αυξήθηκε κατά 34% εξυπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία τις ανάγκες των πελατών.

• Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην εμπειρία των πελατών της, η COSMOTE δημιούργησε ένα σύγχρονο Customer Experience Center στο νέο κτήριο της εταιρείας στην Παιανία, όπου με τη χρήση εξειδικευμένων Customer Experience Management συστημάτων αξιολογείται σε πραγματικό χρόνο (24X7) η εμπειρία που βιώνουν οι πελάτες της από τη χρήση των υπηρεσίων Voice, SMS, Data, Roaming και για τα 3 δίκτυα (2G, 3G, 4G).