Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε ένα ελαφρύ μη επανδρωμένο σκάφος (drone) που μπορεί να πετάει σε ύψος 65.000 ποδιών για 5 χρόνια.

Το σκάφος Solara βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια καθώς καλύπτεται από περίπου 3.000 ηλιακά πάνελ τα οποία μπορούν να παράγουν 7 kW. Καθώς μάλιστα θα πετάει πάνω από τα σύννεφα θα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στο ηλιακό φως, ενώ ενέργεια θα αποθηκεύεται για τη νυχτερινή πτήση. Η ακτίνα δράση του ξεπερνά τα 2,8 εκατ. μίλια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο που η εταιρεία Titan Aerospace σχεδιάζει να κατασκευάσει είναι το Solara 60, το οποίο θα μπορεί να κουβαλά μέχρι 113 κιλά ωφέλιμου φορτίου, το οποίο μπορεί να είναι από συσκευές μετάδοσης πληροφοριών, μέχρι ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες και εξοπλισμό επικοινωνιών.

Η σειρά Solara σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι φτηνότερη από το κόστος των δορυφόρων, ενώ θα μπορούν να επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες. Ένα από τα σκάφη ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο, και θα κοστίζει λιγότερο από 2 εκατ. δολάρια.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…