Η Mozilla ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Epic Games (εταιρεία που δημιούργησε το «Gears of War»), με σκοπό να ενσωματώσει την πλατφόρμα της μηχανής Unreal Engine 3 στο Firefox.

Είναι γεγονός πως πολλοί χρήστες στρέφονται στα Web παιχνίδια, που δεν απαιτούν εγκατάσταση και μπορούν να παιχτούν δωρεάν από προγράμματα πλοήγησης. Σε αυτό το δεδομένο άλλωστε βασίζεται και η Mozilla.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως αν γίνει αυτή η μετάβαση, θα είναι σίγουρα ανταγωνιστική, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος και για τις φορητές συσκευές. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα ορισμένα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως ο χρόνος που θα χρειάζεται να φορτώσουν οι WebGL εφαρμογές.

Η λύση που θα δοθεί έχει να κάνει με το επίπεδο των γραφικών και τη διαθέσιμη ταχύτητα του δικτύου. Στα συστήματα με γρήγορες συνδέσεις ίντερνετ θα φορτώνονται γραφικά με μεγαλύτερες αναλύσεις, ενώ σε αυτά με χαμηλές ταχύτητες, αυτομάτως θα πέφτει η ανάλυση ώστε να μην υπάρχουν μεγάλοι χρόνοι αναμονής.

Η Mozilla με αυτή την κίνηση, επιβεβαιώνει τη νοοτροπία «μία πλατφόρμα για όλες τις χρήσεις» που θέλει να ακολουθήσει.

Να αναφέρουμε πως η μεταφορά της Unreal Engine 3 στο Firefox διήρκεσε μόλις 4 ημέρες, με την εταιρεία να τονίζει πως «κάτι τέτοιο θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες στους προγραμματιστές για τη μεταφορά των παιχνιδιών τους στο Web».