Μια νέα μέθοδος διαδικτυακών επιθέσεων απειλεί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για mails τα οποία μπορούν να «προσβάλλουν» τον υπολογιστή χωρίς να ανοίξει ο χρήστης τα επισυναπτόμενα αρχεία.

Ο χρήστης μόλις ανοίγει το mail διαβάζει ένα μήνυμα «loading» – «φόρτωση» και το μήνυμα αυτομάτως αποθηκεύει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του χρήστη.

Τα ίδια τα μηνύματα δεν έχουν μολυνθεί, επομένως τα διάφορα προγράμματα προστασίας αδυνατούν να εντοπίσουν το λογισμικό. Σύμφωνα με την ομάδα ερευνών και προστασίας, Eleven, αυτού του είδους το spam είναι αρκετά επικίνδυνο αφού επηρεάζει και τους υποψιασμένους χρήστες που ποτέ δεν ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία και links άγνωστης προέλευσης.

Παλιότερα, οι ιοί και τα trojans σε διάφορα mails βρίσκονταν μέσα σε αρχεία, όπως για παράδειγμα ένα PDF.  Οι νέες επιθέσεις, που εντοπίστηκαν από τη συγκεκριμένη ομάδα, ονομάστηκαν «drive-by emails».

Η νέα γενιά αυτού του κακόβουλου λογισμικού αποτελείται από e-mails σε HTML και σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει το μήνυμα έχει τίτλο «Banking Security Update».

Για να προστατευτείτε προσπαθήσετε να έχετε στο μεγαλύτερο δυνατό τις ρυθμίσεις προστασίας του e-mail σας και κατεβάστε την τελευταία έκδοση στο πρόγραμμα περιήγησής σας.