Το επόμενο βήμα στα βιντεοπαιχνίδια είναι τρισδιάστατο. Η τεράστια απήχηση που είχε η τεχνολογία 3D που εφαρμόστηκε στην ταινία Avatar δεν πέρασε απαρατήρητη από τους δημιουργούς video games που αναζητούν νέες μεθόδους προσέλκυσης πελατών.

Η Sony με ένα πρόσφατο software update θα μπορέσει να καλύψει 35 εκατ. κατόχους «Playstation 3» ενώ στην έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών παρουσίασε το πρώτο τρισδιάστατο παιχνίδια της, το Killzone 3. Η εταιρία τονίζει πως το συγκεκριμένο 3D action shooter θα φέρει επανάσταση ανάλογη με αυτή που έφερε το Avatar στον κινηματογράφο.

Στον αντίποδα, η Nintendo, παρουσίασε την 3DS (απαλλαγή της DS), την νέα παιχνιδομηχανή χειρός με δύο οθόνες που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες χωρίς να απαιτούνται τα ειδικά γυαλιά. Το Kid Icarus Uprising είναι και το πρώτο game της νέας γενιάς. Στα υπέρ της είναι η μονίμως ανοικτή σύνδεση Wi-Fi για τη λήψη νέων επιπέδων στα παιχνίδια και updates.

Στα κατά, το ότι για να δει κάποιος την τρισδιάστατη εικόνα θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή θέση και να μην κοιτάζει την οθόνη από γωνία.