Έπειτα από μια πτώση από ύψος περίπου 5.000 μέτρων ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο εξακολουθεί και λειτουργεί. Το εν λόγω smartphone φέρεται να έπεσε από την καμπίνα των επιβατών του Boeing της Alaska Airlines, η πόρτα του οποίου άνοιξε εν μέσω της πτήσης την Παρασκευή και κατόπιν αποκολλήθηκε από την άτρακτο του αεροπλάνου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ αναφέρει ότι έχει ανακτήσει ένα iPhone, που «πιθανόν» έπεσε από την πτήση της Αλάσκας Airlines. Ένας εκπρόσωπος της NTSB δήλωσε σχετικά με το συμβάν με το iPhone στη Guardian:

«Αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα που συλλέχθηκαν και είναι πιθανό να έπεσε από το αεροπλάνο», είπε ο εκπρόσωπος του NTSB.

Ένας χρήστης του διαδικτύου ανέβασε την Κυριακή στο Χ ότι βρήκε στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον, ένα iPhone, η οθόνη του οποίου ήταν γεμάτη από σταγόνες και έδειχνε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αεροπορικής εταιρείας σχετικό με τις αποσκευές. «[Επιβίωσε] από πτώση 5.000 μέτρων και έμεινε άθικτο!» έγραφε η ανάρτηση του Bates, η οποία προβλήθηκε σχεδόν 12 εκατομμύρια φορές και αναδημοσιεύτηκε από περισσότερους από 10.000 άλλους λογαριασμούς από το πρωί της Δευτέρας.

Aπαντώντας στην ανάρτηση του χρήστη X ανέφερε πως το τηλέφωνο «παραδόθηκε από τότε στην Alaska Airlines».

Το… ανθεκτικό κινητό βρέθηκε ξεκλείδωτο και με ώρες μπαταρίας να απομένουν.