Εκτός Μουντιάλ από πολύ νωρίς έμεινε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία και ο πιο πετυχημένος κύκλος στην ιστορία της, μοιάζει να έφτασε στο τέλος του. Ο Ζοσέ Μουρίνο εξηγεί τους λόγους αυτής της αποτυχίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στις αντιπάλους των «φούριας ρόχας», Ολλανδία και Χιλή, επειδή πολύ απλά έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν μπορούσε να κάνει η Ισπανία.

«Από πλευράς στρατηγικής, η Ολλανδία και η Χιλή ήταν πολύ καλές και η Ισπανία κατά την άποψή μου δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Έκαναν αυτό που πιστεύω πως στο μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητο. Πρέπει να έχεις στρατηγική», ήταν η τοποθέτηση του Special One, για να προσθέσει:

«Ο Λουίς φαν Χάαλ (προπονητής Ολλανδίας) ήταν εξαιρετικός στον τρόπο που ανάλυσε και προετοίμασε το παιχνίδι με την Ισπανία, αλλά ο Χόρχε Σαμπάολι (προπονητής Χιλής) ήταν ακόμα καλύτερος».

Εκτός των άλλων επισήμανε πως το «τίκι τάκα» ήταν αποτελεσματικό για πολλά χρόνια, όμως πλέον έχουν βρεθεί τρόποι αντιμετώπισής του.

«Η Ισπανία ήταν τόσο σπουδαία τα προηγούμενα τέσσερα με έξι χρόνια. Ήταν απίστευτη στον τρόπο που έπαιζαν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο οι άνθρωποι έμαθαν, είδαν και μελέτησαν», υποστήριξε ο Μουρίνιο.

Πηγή: sport-fm.gr