Ο Κάρλο Αντσελότι έχει αποθεωθεί πολλές φορές για τα αποτελέσματα των ομάδων του αλλά τώρα ήρθε η ώρα και για λίγο… κράξιμο από τα ισπανικά ΜΜΕ, αφού οδηγείται σε δίκη για φοροδιαφυγή για μια υπόθεση που χρονολογείται στο 2014, στην πρώτη του θητεία δηλαδή στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιταλός προπονητής της Βασίλισσας, την οποία «υπηρετεί» για δεύτερη φορά, θα παραπεμφθεί σε δίκη από την εισαγγελέα Μαρία Ινμακουλάδα Λόβα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, επειδή το 2014 δεν είχε δηλώσει ένα ποσό της τάξης των 368.361 ευρώ, το οποίο αφορούσε σε έσοδά του απο τα δικαιώματα της εικόνας του (image rights).

Ο Αντσελότι είχε δηλώσει κανονικά τα σχεδόν 5,8 εκατ. ευρώ που ήταν οι ετήσιες απολαβές του από τη Ρεάλ αλλά όχι και το συγκεκριμένο ποσό, με συνέπεια να βρεθεί υπό έρευνα από την εισαγγελία, η οποία τελικά τον παραπέμπει σε δίκη.

Μια δίκη που θα γίνει σύντομα, όπως τονίζουν οι Ισπανοί, με τον Αντσελότι να αποδέχεται την ένοχή του και να συμφωνεί με μια ποινή που θα είναι φυλάκιση με αναστολή. Κατάσταση όχι πρωτόγνωρη, πάντως, για τις ισπανικές Αρχές, αφού στο παρελθόν είχε συμβεί το ίδιο -και μάλιστα για πολύ μεγαλύτερα ποσά- με τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ.