Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας πέντε γκολ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 7-0 επί της Λειψίας στο «Έτιχαντ» στη δεύτερη αναμέτρησή τους για τους «16» του Champions League και μετά το τέλος του ματς παραδέχθηκε πως δεν ήταν ικανοποιημένος.

Και αυτό γιατί αν πετύχαινε και έκτο θα έγραφε ιστορία ως ο μοναδικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με έξι γκολ σε ένα παιχνίδι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τον κάνει ωστόσο αλλαγή στο 63′ και να του στερεί την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος που παίζω στο Champions League, λατρεύω πραγματικά αυτή τη διοργάνωση. Είπα στον Πεπ Γκουαρδιόλα όταν βγήκα, ότι θα μου άρεσε να πετύχω διπλό χατ τρικ, από ένα σε κάθε μέρος. Τι μπορώ να κάνω όμως;», τόνισε ο Νορβηγός σέντερ φορ και συνέχισε: «Τα έχω λίγο μπερδεμένα στο κεφάλι μου, δεν θυμάμαι τα γκολ. Θυμάμαι να κάνω σουτ, όχι να σκέφτομαι. Ήμουν τόσο κουρασμένος μετά από τους πανηγυρισμούς».

«Αν έβαζε έξι γκολ, στο μέλλον θα βαριόταν»

Από τη μεριά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση του Χάαλαντ. «Βάλαμε πολλά γκολ και ο Έρλινγκ ήταν εκπληκτικός αλλά όλοι ήταν εξαιρετικοί. Έβαλε πέντε γκολ σε 60 λεπτά, αν ήταν 90 λεπτά στο γήπεδο δεν ξέρω τι θα έκανε. Αλλά από την άλλη αν έβαζε έξι γκολ σε ένα ματς στα 22 του τότε στο μέλλον θα βαριόταν!», τόνισε ο Καταλανός προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας, και συνέχισε:

«Είναι ένας εκπληκτικός τύπος με τεράστιο ταλέντο, δύναμη και νοοτροπία, είναι κατά συρροή νικητής. Εδώ πετύχαμε 4 γκολ στην Ρεάλ, 6 στην Μονακό, 4 στην Τότεναμ και όλες τις φορές που μέναμε εκτός, ήταν επειδή δεχόμασταν γκολ. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά αμύνονται πραγματικά καλά. Φυσικά το να έχεις ένα “όπλο” όπως ο Έρλινγκ σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό. Σε λίγο το πρόβλημα μαζί του θα είναι όταν δεν βάζει δύο ή τρία γκολ σε κάθε ματς. Εδώ μιλάμε για έναν τύπο που έβαλε πέντε γκολ σε 30-35 επαφές με την μπάλα», είπε.