Ο Μαρσέλο είναι και επισήμως παρελθόν από τον Ολυμπιακό μόλις πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του, η οποία είχε προκαλέσει θόρυβο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, με τα στόματα να… ανοίγουν πλέον σε ό,τι αφορά το τι γινόταν στον Ρέντη και ποιο ήταν το πρόβλημα που είχε ως συνέπεια να ραγίσει το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όταν οι Πειραιώτες είχαν ανακοινώσει την απόκτηση του πρώην αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οπαδοί τους είχαν ξεσηκωθεί. Παράλληλα, επικρατούσε γενικά μεγάλος ενθουσιασμός στον ελληνικό Τύπο αφού η άφιξη ενός τέτοιου ονόματος στη χώρα μας αποτελούσε, αν μη τι άλλο, διαφήμιση για το πωτάθλημά μας. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε όλοι τότε, γιατί στη συνέχεια φάνηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Μέχρι που ήρθε, τελικά, το πρόωρο τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Γιατί, όμως, έγινε αυτό; Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sportday, ο βασικός λόγος ήταν ο εγωισμός του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ, ο οποίος δυσκολευόταν να δεχθεί ότι θα έπρεπε να κερδίσει θέση βασικού στις προπονήσεις. Θεωρούσε, δηλαδή, ότι η ιστορία του, η καριέρα του, το όνομά του, αρκούσαν για να… πάρει τη φανέλα σπίτι. Στην πορεία, όμως, διαπίστωσε ότι αυτό δεν ισχύει, αφού ο Μίτσελ ζητούσε περισσότερα πράγματα από αυτόν, ζητούσε περισσότερη διάθεση, περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις.

Ο Μαρσέλο με τον Μπακαμπού

Οι σχέσεις του Βραζιλιάνου με τον προπονητή του, επομένως, δεν ήταν και η καλύτερη, παρά το γεγονός ότι και ο Μίτσελ με τη Ρεάλ έχει ταυτιστεί. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ήρθε η ώρα για το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τότε που ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τον Μαρσέλο, ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει με μια ανάρτηση στα social media, όπου ενημέρωνε τους πάντες ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, ότι είναι υγιής και ότι περίμενε ότι θα έπαιζε στο ντέρμπι.

Από εκείνη την ημέρα υπήρξε ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών και στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, αποδείχθηκε ότι το γυαλί δεν γινόταν να ξανακολλήσει. Ο Μαρσέλο έχασε κιλά, έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις στο κύπελλο, έβαλε και 3 γκολ, αλλά γενικά δεν ήταν ο παίκτης που ήξεραν όλοι, δεν είχε την ίδια διάθεση. Μια κατάσταση που, προφανώς, κρίθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι δεν γινόταν να συνεχιστεί και ότι το καλύτερο θα ήταν να διακόψουν τη συνεργασία τους.