Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες καθώς για την κανονική περίοδο του NBA ξεπέρασαν το εμπόδιο των Κλίβελαντ Καβαλίερς εντός έδρας στο «Fiserv Forum» με 117-102 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 13-5. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός με 38 πόντους σε 31 λεπτά (13/20 σουτ, 2/3 τρίποντα, 10/14 ελεύθερες βολές, εννιά ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο μπλοκ).

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπήκαν καθόλου καλά στο παιχνίδι. Στα πρώτα εννιάμιση λεπτά του ματς είχαν σημειώσει μόλις 13 πόντους και η επίθεσή τους ήταν κάκιστη με πολλές βιαστικές και λάθος επιλογές. Οι Καβαλίερς εκείνη την στιγμή προηγούνταν με 23-13. Ένα σερί 12-7, όμως, τους έδωσε μομέντουμ καθώς μπήκαν στη δεύτερη περίοδο πίσω στο σκορ 30-25. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε εννιά πόντους.

Ωστόσο, οι Καβαλίερς έδειξαν να μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και στη δεύτερη περίοδο. Εκεί κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα για τους Μπακς όσον αφορά την λειτουργία της επίθεσης, αλλά εκεί υπήρχαν άλλα προβλήματα. Η άμυνα δεν… τραβούσε, ενώ γρήγορα «φορτώθηκε» με φάουλ ο γκαρντ Τζρου Χόλιντεϊ καθώς και ο Τζεβόν Κάρτερ.

Οι Καβαλίερς έφτασαν να προηγούνται με 15 πόντους (55-40 με 3′:50” στο ρολόι). Ο «Greek Freak», όμως, είχε αρχίσει ν’ ανεβάζει στροφές. Έκλεισε το πρώτο μέρος με 22 πόντους καθώς τα «ελάφια» πήγαν στα αποδυτήρια στο -11 (63-52).

Η 3η περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε πως δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Αφού Τζρου Χόλιντεϊ βρήκε ρυθμό και έβαλε πέντε πόντους στην αρχή του 12λεπτου, οι Μπακς άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα και βρίσκοντας ελεύθερες ευκαιρίες στην άλλη ρακέτα, αλλά και στην περιφέρεια.

Έτσι σημειώθηκε η φάση του αγώνα – ένα alley oop του Κάρτερ προς τον Αντετοκούνμπο πίσω από το κέντρο του γηπέδου, που ο Γιάννης με κάποιο τρόπο έφτασε και μάλιστα τέλειωσε τη φάση με δύο αντιπάλους «πάνω του». Ακολούθησε ακόμη ένα εντυπωσιακό κάρφωμα που μείωσε τη διαφορά στον πόντο (65-64). Με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και από εκεί κι έπειτα ήταν… περίπατος. Οι Μπακς με επί μέρους σκορ 35-10 έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν τον έλεγχο του ματς μπαίνοντας με αβαντάζ 14 πόντων στην τελευταία περίοδο (87-73).

Το… πάρτι του Γιάννη συνεχίστηκε καθώς και η επίδειξη καρφωμάτων αφού δεν είχε αντίπαλο κάθε φορά που πλησίαζε τη ρακέτα των Καβαλίερς. Η ομάδα του είχε αποκτήσει ρυθμό και διαχειριζόταν το παιχνίδι με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο που δεν επέτρεπε στους Καβαλίερς να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης. Χαρακτηριστικά, να σημειώσουμε πως ενώ στο πρώτο μέρος είχαν 4/12 τρίποντα, στο δεύτερο έβαλαν 12 τρίποντα. Μαζί με την άμυνα και τον ασταμάτητο Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσαν να μην… νικήσουν.

Τα 12λεπτα: 25-30, 27-33, 35-10, 30-29