Η Μαρσέιγ έχασε στο 95ο λεπτό από την Τότεναμ με 1-2 και έμεινε εκτός Ευρώπης τελικά, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί και θα συνέχιζε στο Europa League ως 3η στον όμιλό της στο Champions League, αν κάποιος από τον πάγκο ενημέρωνε τους παίκτες ότι και η ισοπαλία ήταν θετικό αποτέλεσμα για αυτούς.

Οι Μασσαλοί υποδέχθηκαν τους Λονδρέζους το βράδυ της Τρίτης (1/11) και ήξεραν ότι με νίκη θα έπαιρναν το εισιτήριο για τους «16» του Champions League. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ όντως προηγήθηκε αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την ισοφάριση και το σκορ παρέμενε στο 1-1 μέχρι και τις καθυστερήσεις.

Με αυτό το σκορ, η Μαρσέιγ έμενε εκτός Champions League αλλά εξασφάλιζε την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League. Κανείς από τον πάγκο, όμως, δεν ενημέρωσε τους παίκτες για αυτό, κανείς δεν τους είπε τι γινόταν την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οπότε αυτοί συνέχιζαν να παίζουν φουλ επίθεση με στόχο το δεύτερο γκολ.

Αποτέλεσμα; Δέχθηκαν τελικά αυτοί το δεύτερο γκολ, έχασαν με 1-2 και έμειναν εκτός Ευρώπης, με τον σκόρερ, Σανσέλ Μπεμπά, να λέει πως «εμείς στο χορτάρι δεν το ξέραμε, αλλά στον πάγκο το ήξεραν. Δεν υπήρχε η παραμικρή επικοινωνία. Είμαστε θυμωμένοι γι’ αυτό που συνέβη στο τέλος, αλλά δεν γνωρίζαμε. Είναι δικό μας λάθος».

Όσο για την εξήγηση που έδωσε ο Τούντορ για αυτό που έγινε; «Υπήρξε σύγχυση στα τελευταία λεπτά, πολλή φασαρία. Δεν θέλαμε να μιλήσουμε για αποτελέσματα. Θέλαμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να μη σκεφτόμαστε τίποτα. Δεν είχε να κάνει με τα σκορ, εμείς απλώς είπαμε στους παίκτες να μην ανεβαίνουν όλοι τόσο ψηλά στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του.