Μπορεί στο Champions League να έχουν πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό δύο αγγλικές ομάδες, στο Europa League όμως οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι υπέρ ενός γερμανικού τελικού, αφού η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Γουέστ Χαμ στον πρώτο ημιτελικό, την ίδια ώρα που η Λειψία επικρατούσε εντός έδρας της Ρέιντζερς με 1-0.

Στο Λονδίνο η Άιντραχτ, η οποία είχε την υποστήριξη 10.000 οπαδών της, μπήκε τέλεια στον αγώνα, αφού μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κνάουφ.

Το προβάδισμα δεν κράτησε για πολύ όμως, αφού η Γουέστ Χαμ αντέδρασε και στο 21′ ισοφάρισε με την κοντινή προβολή του Αντόνιο μετά την εκτέλεση φάουλ.

Το ημίχρονο έληξε με το σκορ ισόπαλο 1-1 αλλά στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 54′ οι Γερμανοί σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με κοντινό πλασέ του Καμαντά προ κενής εστίας, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 και κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Προβάδισμα με Ανχελίνο η Λειψία

Την ώρα που η Άιντραχτ νικούσε εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ, η Λειψία νικούσε εντός έδρας τη Ρέιντζερς με 1-0, χάρη στο γκολ του Ανχελίνο με ωραίο μακρινό σουτ στο 85ο λεπτό. Έτσι, πήρε κι αυτή προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, ο οποίος είναι πιθανό να είναι γερμανική υπόθεση πλέον.