Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 5-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» στην πρώτη τους αναμέτρηση για τους «16» του Champions League, αλλά ο προπονητής της Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έμεινε ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του!

Τί κι αν το 4-0 του πρώτου μέρους ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού μια ομάδα πήγε με τέτοια διαφορά στα αποδυτήρια σε εκτός έδρας νοκ άουτ αγώνα. Τί κι αν για 43η φορά στην καριέρα του στους «πολίτες» το συγκρότημα του έβαλε τουλάχιστον πέντε γκολ – το 13% του συνόλου των αγώνων του στο κλαμπ.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BT Sports μετά από την ολοκλήρωση του ματς, απάντησε σε ερώτηση για το αν ήταν «μια τέλεια εμφάνιση»: «Όχι, ορισμένοι παίκτες δεν έπαιξαν σύμφωνα με τα στάνταρ τους και την ποιότητά τους. Χάσαμε πολλές εύκολες μπάλες, αλλά ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Κάθε φορά που φτάσαμε στην αντίπαλη εστία στα πρώτα 20 λεπτά βάλαμε γκολ. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτή που δείχνει το τελικό σκορ. Είναι μια φανταστική ομάδα. Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλά δουλεμένη», είπε ο Καταλανός προπονητής.

Συνέχισε, δε, προκαλώντας ακόμη και την έκπληξη του δημοσιογράφου που έψαχνε να βρει τί να τον ρωτήσει: «Υπάρχει ένας κανόνας στο ποδόσφαιρο που λέει πως όταν έχεις την μπάλα, προσπάθησε να μην την χάσεις. Ειδικά αυτές που είναι εύκολες. Και τις περισσότερες φορές ήμασταν μόνοι μας και υπήρχαν διαθέσιμες εύκολες πάσες, αλλά κάναμε λάθη και χάναμε την μπάλα. Κόντρα στις κορυφαίες ομάδες όταν συμβαίνει αυτό σε τιμωρούν στην αντεπίθεση. Πρέπει να βελτιωθούμε».

Ολοκλήρωσε αναφέροντας: «Για να μην παρεξηγηθώ, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και δεν το περίμενα. Μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα προς την πρόκριση στην προημιτελική φάση, αλλά υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτά που κάνουμε».