Ο Γουέλινγκτον Σίλβα μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Έκανε πράγματα και θαύματα στις ακαδημίες της Φλουμινένσε και η Άρσεναλ πείστηκε για το ταλέντο του και τον απέκτησε. Τώρα, αγωνίζεται στην Γκάμπα Οσάκα στην Ιαπωνία και εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο για τους… λάθους λόγους – το κακό «θέατρο» που έπαιξε σε ματς με τη Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είδε τον αντίπαλο του Ντάιζεν Μαέντα να επιχειρεί να εκτελέσει ένα πλάγιο. Θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να πλησιάσει το κεφάλι του στον αγκώνα του Μαέντα και να υποκριθεί πως εκείνος τον χτύπησε. Επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί, αυτή η σκηνή ξεχώρισε για δύο λόγους: το πώς προσπάθησε να «πουλήσει» το φάουλ ο Σίλβα και το πώς αντέδρασε ο Μαέντα.

Ο Σίλβα μετά από την επαφή, κοίταξε δεξιά κι αριστερά κι αφού κατάλαβε πως ο διαιτητής δεν αντέδρασε και κανείς δεν πήρε… χαμπάρι τί ακριβώς συνέβη, έπεσε στο έδαφος κι άρχισε να «σφαδάζει» από τον πόνο. Την ίδια στιγμή ο Μαέντα κουνούσε το δάχτυλό του και στη συνέχεια το κεφάλι του σα να λέγε «όχι, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, φεύγω» καθώς αποχωρούσε από την πλάγια γραμμή μιας και παραχώρησε την εκτέλεση πλαγίου σε συμπαίκτη του.

Η Γκάμπα Οσάκα, πάντως, έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας. Η κίνηση του Σίλβα, δε, δεν αποκλείεται να συνέβαλλε στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο ματς στο 71ο λεπτό κι ενώ η ομάδα του προηγούνταν ήδη από το 55′. Από εκείνη τη στιγμή το μόνο που ενδιέφερε τους παίκτες της ήταν να κάνουν καθυστερήσεις και να βγάλουν εκτός ρυθμού τους αντιπάλους τους. Αν μη τι άλλο, με το «θέατρο» του ο Σίλβα πέτυχε το σκοπό του συγκροτήματός του – κέρδισε πολύτιμο χρόνο και εκνεύρισε τους γηπεδούχους.