Βέβαιος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Αρσέν Βενγκέρ πως η Άρσεναλ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του αλσατού τεχνικού με τους «κανονιέρηδες».

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε απόσταση 13 βαθμών από την πρωτοπόρο Τσέλσι και δεν δείχνουν ικανοί ούτε τη φετινή χρονιά να διεκδικήσουν τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, τον οποίο δεν έχουν κερδίσει από το 2004.

Ωστόσο ο Βενγκέρ δεν δείχνει να πτοείται από αυτή τη μεγάλη διαφορά και κάλεσε τους παίκτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επανέλθουν στην κούρσα της πρώτης θέσης: «Έχουμε ότι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να παλέψουμε σαν τρελοί τώρα για να επιστρέψουμε και να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι».

Επίσης ο 65χρονος προπονητής τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Άρσεναλ βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία και υπερασπίστηκε τα αποτελέσματα των Λονδρέζων την τελευταία δεκαετία: «Πολλές φορές παλέψαμε για τον τίτλο. Ο κόσμος θυμάται πάντα ποιος κέρδισε, αλλά ήμασταν πολύ κοντά στην κορυφή για μεγάλα διαστήματα τα τελευταία 8-9 χρόνια».

Πάρα ταύτα αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς η Τσέλσι είναι πολύ μπροστά στην κατάταξη: «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η Τσέλσι έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Θα είναι δύσκολο να τους φτάσουμε, αλλά όλες οι ομάδες θα το επιχειρήσουν. Ύστερα από 13-14 παιχνίδια είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς πως κρίθηκε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Νομίζω πως δημιουργούμε κάτι ξεχωριστό στην ομάδα, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να μείνουμε ενωμένοι είναι μέσα από τις νίκες».

Πηγή: Sport-fm.gr