Ο Γιάννης Αναστασίου φρόντισε να έχει τουλάχιστον τρεις παίκτες πάνω στους οποίους το τριφύλλι έχει στηριχθεί και από την στιγμή που αυτοί έχουν αρχίσει να βρίσκουν… τα πατήματά τους ανέβασαν ένα επίπεδο την ομάδα.

Ο Σίλντενφελντ κάνει εξαιρετικό δεύτερο γύρο, είναι άδικο όμως να μη γίνεται αναφορά στον Γιώργο Κουτρουμπή, τον MVP της προχθεσινής αναμέτρησης. Εναν παίκτη που δεν έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις του Κροάτη στόπερ αλλά φέτος απέδειξε πολλά με την παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κουτρουμπής, μετράει 35 εμφανίσεις, δύο γκολ και δύο ασίστ. Οι περισσότερες μέχρι φέτος ήταν οι 30 την περσινή σεζόν με την ΑΕΚ (κι ένα γκολ), ενώ από τη σεζόν 2009-10 στην Καλλιθέα μετρούσε μίνιμουμ 22 αγώνες.

Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει ο Μέντες ντα Σίλβα. Ο 32χρονος Ολλανδός μέσος, αν και όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό είχε να παίξει σχεδόν οκτώ μήνες, μετράει ήδη 32 ματς. Αυτό που τον διακρίνει είναι η ψυχραιμία στις κινήσεις του και η απλότητα με την οποία ανοίγει το παιχνίδι.

Στην επίθεση φυσικά υπάρχει ο Μάρκους Μπεργκ. Κόντρα στον Αστέρα έφτασε τα 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεν περιορίζεται στο σκοράρισμα καθώς μετράει εννέα ασίστ.

Βοηθάει παράλληλα απίστευτα στο πρέσινγκ κι ανοίγει χώρους. Εβγαλε πολλές ωραίες πάσες και προχθές, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του.

Ο Σουηδός φορ απέχει τρία γκολ από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Αυτή στην Γκρόνινγκεν την περίοδο 2008-09 με 26 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ.

Πηγή: sport-fm.gr