Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Μπαρτσελόνα υπέβαλε ο Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου την Τρίτη (27/10), μια εξέλιξη που ίσως δημιουργήσει νέα δεδομένα όσον αφορά το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο. Υπενθυμίζεται ότι, η συνεργασία του Αργεντινού αστέρα με τους «μπλαουγκράνα» λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά πλέον υπάρχει η προοπτική ανανέωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας Telegraph, ο Λίο πλέον εξετάζει με πολύ περισσότερη ζέση την προοπτική να κλείσει την τεράστια καριέρα του στο «Καμπ Νου», βάζοντας την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον καταλανικό σύλλογο.

Ο Μπαρτομέου αποχωρεί από το αξίωμά του έπειτα από έξι χρόνια, έπειτα από την άρνηση της περιφέρειας της Καταλονίας να αναβάλλει την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της διοίκησης, που είχε οριστεί προ δύο εβδομάδων από τα μέλη του συλλόγου για το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και το αγωνιστικό τμήμα, που με τη σειρά του περιμένει τη διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση.