Σε μεγάλη εκτίμηση φαίνεται πως έχει τόσο την Άρσεναλ, όσο και τον Αρσέν Βενγκέρ, ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ισπανός, σε αντίθεση με τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν θεωρεί τον κόουτς των «κανονιέρηδων» αποτυχημένο εξαιτίας της αδυναμίας του να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο τα τελευταία εννέα χρόνια, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο Αλσατός είναι λάτρης του καλού ποδοσφαίρου.

«Η ζωή δεν αφορά μόνο την κατάκτηση τροπαίων. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Η Άρσεναλ κοντράρεται με τεράστιες ομάδες. Η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι είναι σημαντικές ομάδες, αλλά η Άρσεναλ παραμένει καλή ομάδα και καλός σύλλογος. Σέβομαι τον Αρσέν. Πάντα του αρέσει το καλό, οι καλοί ποδοσφαιριστές και ο καλός τρόπος παιχνιδιού», δήλωσε αρχικά.

«Εάν του αφήσουμε να έχουν τη μπάλα, θα υποφέρουμε. Επομένως πρέπει να έχουμε ως… μονοπώλιο τη μπάλα στην κατοχή μας. Έμαθα ότι ποτέ δεν μπορείς να κυριαρχήσεις για 90 λεπτά απέναντι στην Άρσεναλ. Μπορείς να το κάνεις για συγκεκριμένες στιγμές, αλλά με αυτούς τους παίκτες στην Άρσεναλ έχουμε πρόβλημα», σημείωσε αναφορικά με τη λειτουργία των Λονδρέζων και προσέθεσε:

«Η Άρσεναλ δεν είναι νέα ομάδα στη διοργάνωση. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα παίξουν για τη νίκη, όχι για το 0-0. Ξέρω ότι είμαστε φαβορί, δεν το αρνούμαι. Αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε».

Πηγή: england365.gr