Έπειτα από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας που δεν κατάλαβε τι γινόταν στις εξέδρες στο ματς με την Αγγλία, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Πλάμεν Ίλιεφ προκάλεσε με τις δηλώσεις του λέγοντας πως η συμπεριφορά του κόσμου ήταν αρκετά καλή. Σε ένα ματς που οι ρατσιστικές κραυγές ήταν περισσότερες από τα σφυρίγματα του διαιτητή.

Από το βράδυ της Δευτέρας βίντεο κυκλοφορούν με τους οπαδούς που κάνουν ήχους μαϊμούδων και ναζιστικούς χαιρετισμούς στις εξέδρες του «Βασίλ Λέφσκι». Το  ποδοσφαιρικό παιχνίδι διακόπηκε δυο φορές, και οι πρωταγωνιστές δεν είδαν και δεν άκουσαν.

Μετά τον προπονητή Κρασιμίρ Μπαλάκοφ και τη δήλωση πως «δεν άκουσα τίποτα γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι», ήρθε ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας να πει μετά το επιβλητικό πέρασμα των Άγγλων (6-0) από τη Σόφια:

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η συμπεριφορά των οπαδών ήταν αρκετά καλή. Δεν υπήρξε κάτι προσβλητικό όσο μπορούσα ν’ ακούσω και νομίζω ότι οι Άγγλοι απλά υπερέβαλαν… Ο κόσμος ήταν σε αρκετά καλά επίπεδα συμπεριφοράς, δεν άκουσα κάτι άσχημο προς τους αντιπάλους μας…».