Ο Προμηθέας Πάτρας είναι από χθες, με τη νίκη του επί της Στρασμπούρ (77-64), «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, για να ακολουθήσει την ΑΕΚ, η οποία ήταν η πρώτη χρονικά ομάδα που κατάφερε κάτι τέτοιο στην τρέχουσα διοργάνωση. Μια πρόκριση που μπορεί να πανηγυρίσει και ο ΠΑΟΚ, αν πάρει τα επόμενα ματς, στα οποία είναι φαβορί…

Αρχή ο «δικέφαλος» του Βορρά θα κάνει απόψε με την ουραγό Οπάβα, την οποία υποδέχεται στην Πυλαία (19:30, Novasports 2). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε πιο δύσκολη τη ζωή της, μετά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τη Ναντέρ, αλλά αρχής γενομένης με τους Τσέχους μπορεί να κάνει τη ρελάνς και να έχει το ελληνικό μπάσκετ τρεις εκπροσώπους στους «16».

Τέτοια άγχη δεν έχει ο έτερος «δικέφαλος», αυτός του Νότου, που θα αναμετρηθεί με την επίσης ουραγό του ομίλου της, Φουενλαμπράδα, στη Μαδρίτη (21:30, ΕΡΤ 2/Novasports 1). Ωστόσο, στόχος της ομάδας του Λούκας Μπάνκι, που βγάζει πολύ καλύτερη εικόνα μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ της, είναι το «διπλό», το οποίο θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση.