Το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ (6/3) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τέθηκε, αλλά η ΕΟΚ δείχνει αποφασισμένη να μην τροποποιηθεί το πρόγραμμα. Από χθες η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι σε διαρκείς επαφές με την Πολιτεία και την αστυνομία εκφράζοντας την πάγια θέση της να μην γίνει άνω-κάτω το καλεντάρι λόγω του τεταμένου κλίματος μεταξύ «αιωνίων». Ζήτημα να γίνει ο τελικός σε άλλη πόλη (κυκλοφόρησε μία φήμη για… Σύρο) δεν τίθεται ασφαλώς.

Η ηγεσία της ΕΟΚ θεωρεί πως δεν είναι δυνατό να γίνονται συνεχείς υποχωρήσεις προς όφελος της μειοψηφίας που προκαλεί προβλήματα βίας στο χώρο του αθλητισμού. Αν, βέβαια, η Πολιτεία αποφασίσει υπό το φόβο επεισοδίων να μη γίνει την επόμενη Κυριακή ο τελικός, θα είναι υποχρεωμένη να συμβιβαστεί.

Η ομοσπονδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο τελικός του Ελληνικού να γίνει παρουσία μόνο μαθητών και αθλητών των τμημάτων υποδομής των ομάδων, ωστόσο εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσο θα είναι ασφαλές κάτι τέτοιο αφού ταραχοποιά στοιχεία είναι πιθανό να παρεισφρήσουν και να προκαλέσουν επεισόδια σε χώρο με μικρά παιδιά.

Πηγή: sport-fm.gr