Ο Νίκος Σειραγάκης που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξης για κακοποίηση ανήλικων αθλητών του, ανέφερε ότι θα υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση συνέχεια, σε περίπτωση που δεν βγει από τη φυλακή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε πως «το έβδομο ποινικό βήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου που με αποφυλάκισε, δεν ήταν αιτιολογημένη επαρκώς… Θα πρέπει να επιστρέψω σε ένα άλλο συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου με μια άλλη σύνθεση για να αποφασίσει εκ νέου για το θέμα της αποφυλάκισης».

Επίσης, στην ερώτηση να σχολιάσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, είπε ότι «είμαι αναρμόδιος και λίγος να κρίνω μια απόφαση του ανώτατου συμβουλίου του κράτους. Οφείλω και νιώθω την ανάγκη να τη σεβαστώ. Έχω πικρία και αίσθημα αδικίας. Μου φαίνεται ακατανόητο ότι διαθέτω πολλαπλάσιες προϋποθέσεις από το 2020 και παρόλα αυτά με μεταχειρίζονται με ένα τρόπου που θα έλεγα βασανιστικό».

«Υπάρχει η θεσμική ρευστότητα»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη σύντομη περίοδο που αποφυλακίστηκε, είπε πως «ένας αποφυλακισμένος ζει σε πεδίο καμμένης γης. Υπάρχει προκατάληψη, δυσκολία στο να βρει δουλειά ή να κοιμηθεί. Πόσο μάλλον σε κάποιον που είναι τόσο έντονα στοχοποιημένος από τα Μέσα».

«Ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της ψυχής μου, αν κάποιος ένιωσε αρνητικό συναίσθημα εξαιτίας της συμπεριφοράς μου. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου», είπε στη συνέχεια για την καταδίκη του. Παράλληλα, δήλωσε πως «δεν εκφράζει η λέξη βιασμός, βιαστής τα χαρακτηριστικά της δικής μου υπόθεσης. Δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό ίχνος βίας, απειλής ή εξαναγκασμού. Αν ανατρέξετε στη δικογραφία, θα το διαπιστώσετε».

«Κάθε δύο μήνες θα υποβάλλω αίτημα αποφυλάκισης», είπε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε πως «η έξτρα μου ποινή (σ.σ. 3,5 έτη) είναι γιατί εσείς μου την επιβάλατε, τα media και υπάρχει η θεσμική ρευστότητα στην Ελλάδα να ακολουθούν τα media».