Αναλυτικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος του 53χρονου γνωστού στιχουργού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας. Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που «ξηλώθηκε» από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν συνολικά έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος στιχουργός κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης 27,7 βάρους γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης 95 βάρους γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, το συγκεκριμένο άτομο διακινούσε ναρκωτικά ενεργώντας μόνος του και με αποδέκτες τα μέλη του κυκλώματος, αλλά και άλλους χρήστες. Γι’ αυτό και το όνομα του δεν είναι μαζί με τους άλλους πέντε, οι οποίοι χαρακτηρίζονται εγκληματική ομάδα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ονόματα 65 πελατών του κυκλώματος που έκαναν «παραγγελίες» ναρκωτικών ουσιών. Τα πέντε μέλη του κυκλώματος φέρονται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 600 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών και να διακίνησαν 18 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ τα κέρδη τους υπολογίζονται στις 148.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο και διήρκεσε μέχρι την ημέρα της σύλληψης την 15η Ιουνίου 2023.

Τέλος, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κιλά κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης , ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και νάιλον συσκευασίες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.