Εν αναμονή της μεταφοράς των 11 συλληφθέντων της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» από τα Δικαστήρια πίσω στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ο απόστρατος αστυνομικός που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του Διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, άρχισε να μιλάει μέσα από την κλούβα.

«Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα» και οι «κατηγορίες είναι ψεύτικες», ακούγεται να λέει σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα olympusmera.gr. το βράδυ της Παρασκευής (10/12). «Με κρατούν παράνομα», συνέχισε και άρχισε να ζητάει την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου

Το πρωί του Σαββάτου (11/12), πάντως, θα βρεθούν ενώπιον του Ανακριτή οι 11 συλληφθέντες και το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους περιλαμβάνεται η πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, Η ίδια δικογραφία αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως: της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Να σημειώσουμε επίσης πως εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για την Covid-19 και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.