Υπόθεση απόπειρας αρπαγής και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος ιδιοκτήτη αρτοζαχαροπλαστείου εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και πρώην συνέταιρος του καταγγέλοντα.

Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη ατόμου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε καταγγελία 42χρονου ημεδαπού σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος, μαζί με τον 43χρονο συλληφθέντα το Μάρτιο του 2013, έθεσαν σε λειτουργία αρτοζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Ευόσμου, από το οποίο ο συλληφθείς αποχώρησε το ίδιο έτος, απαιτώντας χρηματικό ποσό που είχε διαθέσει για την επιχείρηση.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο καταγγέλων κατάβαλλε τμηματικά, το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ στον 43χρονο, ο οποίος όμως, περί τα τέλη Μαΐου 2014, απαίτησε το επιπλέον χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, μεταχειριζόμενος απειλές κατά του 42χρονου και της επιχείρησής του.

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2015 ο 36χρονος συλληφθείς μαζί με ένα ακόμη άτομο, μετέβησαν στο γραφείο του 42χρονου, προφασιζόμενοι την ύπαρξη χρέους ύψους 5.000 ευρώ του πρώην συνέταιρού του προς αυτούς, την καταβολή του οποίου απαίτησαν, μεταχειριζόμενοι απειλές, από τον παθόντα.

Βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου στην περιοχή της Πυλαίας, ο 43χρονος, με τον 36χρονο, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν τον καταγγέλοντα και προσπάθησαν να τον επιβιβάσουν σε αυτό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς ο καταγγέλων πρόβαλε αντίσταση.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν προχθες στις περιοχές Πανοράματος και Σίνδου, τόσο ο 43χρονος, όσο και ο 36χρονος και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο για τον μεν ημεδαπό, για παράβαση Κ.Ο.Κ. για τον δε αλλοδαπό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.