Στο εδώλιο και πάλι οι «ιερές» ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου

Εφραίμ, Αρσένιος, Πελέκη και ακόμα 10 ενώπιον της Δικαιοσύνης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
7:45
23/03/2015
Στο εδώλιο και πάλι οι «ιερές» ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου
1
loading

Σε, νέα, μεγαλύτερη αίθουσα συνεδριάζει και πάλι σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να δικάσει την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και άλλα 11 άτομα, κυρίως στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αλλά και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, όλοι κατηγορούμενοι για τις ανταλλαγές με ακίνητα του Δημοσίου της λίμνης Βιστωνίδας που ανήκε στη Μονή.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έγινε στις αρχές του μήνα, σε μια  ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με δεκάδες μητροπολίτες, ιερείς και μοναχούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν τη δίκη .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο , η αξία των ακινήτων που αντάλλαξε το Δημόσιο ανέρχεται σε 69,4 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με τους συνηγόρους του Δημοσίου οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση τόσο για ηθική βλάβη όσο και τη ζημία -που όπως υποστηρίζουν υπέστη από τις επίμαχες ανταλλαγές-  κάνουν λόγο για πραγματικές αξίες που φθάνουν τα 234 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό για  το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας έχουν ήδη  κατατεθεί 28 αγωγές και μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 14 αποφάσεις που δικαιώνουν τη Μονή, χωρίς ωστόσο να  έχει κάποια καταστεί αμετάκλητη.

Σήμερα αναμένεται να αναπτύξουν τις αντιρρήσεις τους, στις θέσεις του Δημοσίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Μονής Βατοπεδίου αναμένεται να  προσέλθουν για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής εκπρόσωποι όλων των Πατριαρχείων (Οικουμενικό, Αλεξάνδρειας, Αντιοχείας και άλλα).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Εθνικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και των Μοναστηριακών γαιών! Τώρα! Αυτή είναι (θα ήταν) γνήσια Αριστερή πράξη, αν φυσικά κυβερνούσε η Αριστερά... lol....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει