Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 22χρονου στρατιώτη, Μανώλη Τσικνάκη, που βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι ενώ υπηρετούσε στο νησί της Ρω. Ο θάνατός του μπήκε στο αρχείο ως αυτοκτονία, όμως η οικογένειά του έχει στα χέρια της ακράδαντα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία και ζητά να ανοίξει ξανά ο φάκελος, προκειμένου οι ένοχοι να μη μείνουν ατιμώρητοι.

«Να μάθουμε την αλήθεια, να μάθουμε τι συμβαίνει. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε αυτό που προσπάθησαν εξαρχής να παρουσιάσουν από τη μεριά του στρατού», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η αδελφή του νεκρού φαντάρου.

«Τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας, οι άνθρωποι που είχαμε συναντήσει δεν μας έπειθαν για αυτά που μας έλεγαν, για την αυτοκτονία που προσπάθησαν να παρουσιάσουν εξαρχής», πρόσθεσε η Αγγελική Τσικνάκη.

«Από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκαν υπήρχαν ανακρίβειες σχετικά με τα όσα τους έλεγαν και τελικώς οι άνθρωποι καταλήγουν σήμερα να έχουν διαβεβαίωση από ειδικούς, από μαρτυρίες», σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Όλοι μιλούν για ένα πολύ χαρούμενο παιδί και όπως υποστηρίζει η αδελφή του, ήταν και χαρούμενος που είχε πάει στον στρατό. «Μεγάλωσα με τον αδερφό μου. Όλοι όσοι γνώρισαν τον Μανώλη, όλοι γνώριζαν ένα πολύ χαρούμενο παιδί, του άρεσε πάρα πολύ η ζωή του, του άρεσε πάρα πολύ ζωή. Ακόμα και όταν πήγε στρατό, πήγε με μία διάθεση χιουμοριστική,  όπως ήταν πάντα ο Μανώλης», επισημαίνει η αδελφή του 22χρονου Μανώλη.

«Έχει βληθεί από άλλο είδος όπλου στη δεξιά πλευρά και ήταν αριστερόχειρας»

Η έρευνα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας δείχνουν ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια.

«Ο Μανώλης ενώ είναι αριστερόχειρας έχει χτυπηθεί, στη δεξιά ζυγωματική χώρα. Δε συμπίπτει με έναν αριστερόχειρα», τονίζει στο Star η ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Ελπίδα Σπανουδάκη και προσθέτει:

«Το τραύμα, το οποίο έχουμε στη δεξιά ζυγωματική χώρα δεν έχει προέλθει σε καμία περίπτωση από μακρύκανο πυροβόλο όπλο, όπως είναι το Α3G3 που έχουν οι οπλίτες φαντάροι. Έχει βληθεί με άλλου είδους όπλο».