Θέση για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη να τεθεί η πρωθυπουργία σε τρίτο πρόσωπο και όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπήρξε ακόμη και το σενάριο πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε στο μυαλό του τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν έκανε την επίμαχη δήλωση.

Συγκεκριμένα μετά τη δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το πρόσωπο που μπορεί να προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Κατερίνα Παναγοπούλου, το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου έλεγε: «Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για αυτή την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».