Οι τελευταίες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που αφορούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το πολιτικό πρόσωπο που θα έπρεπε να προτείνει για πρωθυπουργό, έφεραν την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν πως: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες» και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

https://www.youtube.com/watch?v=49Hz9xUITJo\

«Πολιτικό πρόσωπο» για πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ήρθε έπειτα από τη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε και τα χαρτιά του αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. «Εγώ λοιπόν απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες ενώ διευκρίνησε ότι μιλά αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών.