Στα «οφέλη για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ», που έχει τεθεί σε διαβούλευση εστίασε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε επιστολή την οποία απέστειλε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως παραθέτει δέκα δέσμες ρυθμίσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων όπως τονίζει «βελτιώνουν την ποιότητα σπουδών των προγραμμάτων, τη διεπιστημονικότητά τους, παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες όπως τα διπλά, τα κοινά πτυχία, το εσωτερικό Erasmus και τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, ενισχύουν τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας όπως π.χ. μέσω πρακτικής άσκησης, ιδρύουν δομές για την έμπρακτη υποστήριξη των φοιτητών όπως το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, αναβαθμίζουν την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, όπως μέσα από τον θεσμό του ενιαίου ψηφοδελτίου».

Η υπουργός απευθύνεται και προς τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας με ξεχωριστή επιστολή της, στην οποία ανέπτυξε διακριτά τις ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά τους στο Πανεπιστήμιο.

Η Νίκη Κεραμέως ζητά από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να συμβάλουν με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην κοινή προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου προς όφελος όλων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ.