Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τετραετίας, ήτοι την άνοιξη του 2023, ωστόσο ήδη γίνονται σκέψεις αναφορικά με τις εκλογικές περιφέρειες που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρόεδρος της κυβέρνησης να είναι υποψήφιος. Θυμίζουμε ότι στις περασμένες εκλογές, του Ιουλίου 2019, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, στην Αχαΐα και στη Β’ Πειραιά. Όπως είχε πει τότε, όταν είδε ότι σε πέντε περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν πρώτη στις ευρωεκλογές του Μαΐου του ίδιου έτους, αποφάσισε να κατέβει σε τρεις από αυτές. Τελικά επέλεξε μετά τις εκλογές να κρατήσει την περιφέρεια της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να μείνει τότε εκτός Βουλής ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Τώρα έχει ξεκινήσει να κάνει σκέψεις για το ποιες περιφέρειες θα επιλέξει και πάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια από αυτές θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στην Κρήτη (είτε στα Χανιά, είτε στο Ηράκλειο, είτε στο Ρέθυμνο, είτε στο Λασίθι), με το πρόκριμα να δίνεται στα Χανιά που είναι άλλωστε και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η απόφαση να επιλέξει να κατέλθει στην Κρήτη υποψήφιος, έχει άμεση σχέση με την πρόσφατη εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχει σημαντικά ερείσματα στο νησί, καθότι έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο ενώ έχει καταγωγή και από το Ψυχρό Λασιθίου, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Αυτό που επιδιώκει τώρα ο κ. Μητσοτάκης μέσω της υποψηφιότητάς του, είναι να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής στην Κρήτη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος, ακόμα δεν έχει κατασταλάξει.