«Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ψηφίσει έναν Πρόεδρο προερχόμενο είτε από τη Δεξιά, είτε, ακόμη καλύτερα, από την Αριστερά» δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξή της στη ΝΕΡΙΤ και προσέθεσε: «Σας θυμίζω ότι έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν τον Κωστή Στεφανόπουλο, έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που προερχόταν από τη Δεξιά παράταξη. Το κυρίαρχο κριτήριο είναι ένα: να μπορεί να ενώσει τους Έλληνες».

Αναφερόμενη στο θέμα της προεδρικής εκλογής, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα, να πάμε στη συνταγματική αναθεώρηση και στη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους».

«Στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους δεν παρατηρούνται σημαντικές πολιτικές αποκλίσεις, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Τέλος, είπε ότι «θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε υπόδικο ή κατάδικο κρατούμενο δεν παίρνει εκπαιδευτική άδεια από τους δικαστές. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προτού προκύψει η περίπτωση Ρωμανού. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν είναι προσωπικές. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση γενικότερα και τα σχολεία που λειτουργούν μέσα στις φυλακές, καθώς είναι μέτρα επανένταξης».