«Υγειονομικό αρχισαμποτέρ» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM»

Αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι «μάλλον δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, η οποία, εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της αρνητικής εξέλιξης με τη μετάλλαξη Δέλτα, να συζητά το εγκληματικό σενάριο για κλείσιμο νοσοκομείων». Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φρόντισε ήδη να μειώσει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά» και ότι «στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται σήμερα 1680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ελλάδα ήταν απ’ τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που επέλεξε να μην εμπλέξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, «αλλά να τον κρατήσουμε ουσιαστικά covid-free και ενώ το ΕΣΥ γινόταν σύστημα της μίας νόσου, οι πολίτες αναγκαστικά κατευθύνονταν στον ιδιωτικό τομέα για αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, με αποτέλεσμα αυτός να κερδοσκοπεί με τις πλάτες της κυβέρνησης». «Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία είναι να κλείσουν νοσοκομεία», ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτό, πέρα από ένα εγκληματικό σχέδιο αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι ο αρχισαμποτέρ στο υγειονομικό πεδίο δεν είναι κανένας άλλος, παρά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σχετικά με τον εμβολιασμό είπε ότι «πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι έπεσαν 30% έξω στο σχεδιασμό τους για το ποσοστό πληθυσμού που θα είχε εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού». Διότι, πρόσθεσε, «είναι βέβαιο ότι ο εμβολιασμός δεν θα μπορούσε να ‘τρέξει’ γρήγορα, εφόσον η κυβέρνηση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να την εμπλέξει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού». Υποστήριξε πως επειδή η κυβέρνηση «δεν έχει λύσει τα αυτονόητα, προσπαθεί να κατασκευάσει εχθρούς, ότι δήθεν υπάρχει ένα μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα και ότι αυτό ευθύνεται για όλα και γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση μετατοπίζει πλήρως τη συζήτηση στο θέμα των προνομίων».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, «εκτός από κοινωνικά επικίνδυνος είναι και υγειονομικά ανόητος, γιατί θα δημιουργηθούν εστίες, μέσα στην κοινωνία, στις οποίες ο ιός θα μεταδίδεται πιο γρήγορα και πιο επιθετικά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.